Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2017

Akhirnya Berakhir Sebuah Perjalanan

Assalamualaikum wbt,
Da lama sangat tak mengomel dalam ni. Memang few months ni busy dan bile free rasa macam nak berehat n tengok tv. Hahaha. Almaklum anak da tiga bila free lah baru nak tengok2 tv, lunjur2kan kaki. But kalini I have to share with you guys this great news. After 6 years of ups and downs, finally I have present my viva and currently doing my correction. Alhamdulillah. Ni macam perjalanan terpanjang, tersunyi, tersedih, terpaling banyak emosi pernah aku lalui. Kesunyian tu tak dapat nak cakap. Dan macam mana mixed emotions yang aku rasa ni sangat mempengaruhi diri aku ni. Sampai ada masa aku rasa macam nak lari seorang diri, duduk dendiam bawah pokok renung laut.
Masa awal2 journey PhD aku ni, aku penuh semangat, very positive, very determine, yakin bole siapkan dalam masa 3-4 tahun. Tapi lepas 2 tahun, kerja aku macam kat takuk tu je. Tak gerak2. Tanya supervisor dia cakap belum bole hantar lagi. Tak cukup. Aku da down sket. Apa nak buat masa ni. Pikir lagi apa bole …