Skip to main content

Projek 3 bulan terbengkalai

Assalamualaikum wbt,

Haritu ingat tak aku cite aku nak buat 5 projek untuk rumah aku dalam masa 3 bulan. Ok fail. siapa belum baca bole baca dengan klik 'sini'. Tak berjaya pon buat projek tu. Yang sempat buat cuma rak buku dekat dalam bilik aku.

Berjaya gantikan rak buku yang da uzur tersebut dengan rak besi yang lebih tahan. Rak tu macam rak2 dekat warehouse. Aku pakai rak ni asal dalam stor. Lepastu suami suggest pakai ni je untuk rak buku. Kalo korang ada duit lebih bole beli yang color2 tiang dia. Tapi mahal sket. Dalam RM120++ kalo tak silap aku. Yang aku beli murah je, 1 set tu dalam RM70 kalo tak silap. Tapi kena pasang sinri. Dapat empat tingkat n quite besar. Pada aku nampak elok je. Aku beli 2 set untuk apit meja keje tu. Ingat kalo ada rezeki nak juga beli meja baru yang bole letak skali space untuk aku menjahit. Aku ada satu je gambar yang aku amik dari instagram. Ni aku upload k.


Sori takde gambar proper. Btw, aku letak skali instagram aku kot2 korang nak follow :-p Nanti rajin sket aku upload gamba ade color k. So kira aku hutang lagi 4 projek dengan korang kan. In sha Allah nanti da lega2 aku buat k.

_______________________________________________________________

Sambungan. aku dapat gambar yang proper, so ni aku tunjuk gambar rak buku aku tu k. Sori bersepah sket 😅😅😅




Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Set Bersalin untuk kali ke2

Assalamualaikum wbt,
Ceh sejak2 da bole update blog guna fon ni rajin plak nak update kan. hihi. So just nak share set bersalin yang aku pilih untuk anak kedua ni. Aku nak cari set yang takde bengkung sebab da ada bengkung. Amway plak takde jual set tanpa bengkung sebab kalo tak for sure aku akan beli set Amway lagi. So adalah a few yang aku consider untuk dicuba. Antaranya set Anugerah sebab set Anugerah siap ada bacaan ayat2 quran. So quite menarik jugakkan. Pastu set dia pon ade banyak. Ada untuk ibu bersalin normal n ibu bersalin secara caesarian.
Aku ni citer yer2 macam aku beli kan. Tapi akhirnya aku tak beli pon sebab lepas consider set Anugerah, aku tertarik gak dengan mustika ratu. Set dia yang tanpa bengkung dalam rm120 je kot. Aku tak ingat exact harga dia. Tapi set dia tanpa ada pencuci untuk bawah n herba mandian. Herba mandian aku beli brand TYT memang khas untuk berpantang dalam rm8 ada 2 sachet. Yang untuk bawah tu aku guna air garam suam je nanti sebab nenek aku caka…